Wisdom Walks

Tijdens een Wisdom Walk maken we een mindful wandeling in stilte, met aandacht voor het lopen en de omgeving. Op verschillende plaatsen staan we stil. Ik stel je dan een (filosofische) vraag ter overdenking, waarop je jouw antwoord kort op papier noteert.

We besluiten de wandeling met het drinken van een kop thee, ook in stilte. Daarna is er -vrijblijvend- ruimte om je ervaringen te delen. Zo ben je aan het eind van je wandeling een beetje wijzer geworden – over jezelf.

credits foto: Nanda Korver Photography

De volgende wisdom walk is een speciale wintereditie:

Winter Wisdom Walk +editie

Op zondag 1 december vieren we van 13:00 tot 17:30 uur het begin van de winter op de prachtige locatie Jacobshoeve en op het strand in het mooie Bakkum (Castricum).

We starten deze +editie met een echte Winterslaap! Op de prachtige Jacobshoeve ontvangen we je tussen 13:00 en 13:15 uur met een kop koffie/thee met iets lekkers. Daarna neemt Simone (van Balanza – Praktijk voor Integrale Massage en Bewustwording) je mee in een heerlijke, extra lange, Yoga Nidra.

Yoga Nidra is een oude Yogavorm die lijkt op slapen maar waarbij je niet in slaap valt. Sterker nog, je bent bijna meer alert dan wanneer je wakker bent.Hierdoor kunnen spanningen die je onbewust vasthoudt, verwerkt worden en kan je lichaam zich op verschillende vlakken compleet ontspannen.

Als je weer goed wakker bent, gaan we naar buiten voor de Wisdom Walk, richting het strand! Winter is namelijk gekoppeld aan het element water, volgens de Traditionele Chinese Geneeskunst.

Tijdens de Wisdom Walk maken we een Mindful wandeling in stilte, met aandacht voor het lopen en de omgeving. Op verschillende plaatsen staan we stil. Natuurlijk staan de vragen die ik je stel ook in het teken van de komende winter.

Op het strand hebben we tot slot nog een warme (of verwarmende?) verrassing voor je! Tegen 17:00 uur ronden we deze middag af met een ritueel. Daarna keren we terug naar de Jacobshoeve om weer te vertrekken naar huis.

Kosten voor deelname:
early bird ( tot 1 november): 45 euro
regular bird: 55 euro
Minimum aantal deelnemers: 3
Maximum aantal deelnemers: 15

Aanmelden doe je door een mailtje te sturen naar: info@metliefdeenaandacht.nl

P.S.: De Wisdom Walk organiseer ik eens per kwartaal (dus elk seizoen 1), de locatie kan steeds verschillen. De datum en locatie van de eerstvolgende wandeling vind je in de agenda en bij de evenementen op Facebook. Er is ook een Wisdom Walk for Kids!

Voor vragen en aanmeldingen kun je me mailen, bellen of appen.