Ik Leer Leren

Met liefde en aandacht is gecertificeerd trainer ‘Ik leer leren’. Met deze training ontdekken kinderen/jongeren alles over hun eigen manier van leren, plannen en organiseren, faalangst overwinnen, concentreren en motiveren. De training biedt slimme handvatten voor makkelijker en efficiënter leren. Je leert hoe te leren. 

Want leren is complex. Uit onderzoek blijkt steeds opnieuw dat welbevinden, inspiratie, een gevoel van competentie en ‘goed in je vel zitten’ minstens zo belangrijk zijn voor goede leerprestaties dan kennis alleen.

De training is geschikt voor kinderen van groep 8 ter voorbereiding op de middelbare school, brugklassers waarbij het leren nog niet zo vanzelf gaat en jongeren in het voortgezet onderwijs die op een of andere manier vastlopen (bijvoorbeeld wanneer je als HB’er niet geleerd hebt, hoe je moet leren).

De ‘Ik leer leren’ training wordt (indien haalbaar) gegeven in een kleine groep en bestaat uit 5 bijeenkomsten van 1,5 uur. Iedere bijeenkomst heeft een eigen thema en kent een vaste structuur waarin rust en activiteiten elkaar afwisselen. Samen  met de gecertificeerde ‘Ik leer leren’ trainer ontdek je je persoonlijke leerstrategie. Iedere bijeenkomst wordt afgesloten met een eigen leerplan met helpende acties. Zo wordt leren niet alleen gemakkelijker maar ook leuker.

Wanneer het niet lukt om de training te volgen in een groep, dan is het ook mogelijk om (delen van) deze training individueel te volgen. Meer informatie over deze training kun je vinden op: www.ikleerleren.nl .

 

Ervaringen van deelnemers:

“Ik weet door de training nu veel beter wat ik allemaal kan en dat iedereen een andere manieren van leren heeft. Ik kan me beter concentreren, omdat ik meer gemotiveerd ben.”

“Ik heb nu hogere cijfers en weet beter wat ik allemaal kan. Doordat ik nu goed kan plannen ben ik niet meer zo gestrest en heb ik tijd over voor andere dingen.”

Kosten

Voor 5 groepsbijeenkomsten van 1,5 uur betaal je 200,00  euro per kind, dit is inclusief het werkboek. Voor individuele sessies van 1 uur betaal je 70,00 euro per keer. 

Individuele begeleiding

Is er extra hulp nodig op het gebied van het schoolwerk? Na ruim 20 jaar onderwijservaring kan ik  ook hierbij ondersteuning bieden. Vooral op het gebied van taal, maar zeker ook bij andere schoolse vaardigheden. In een vrijblijvend intakegesprek bekijken we wat de hulpvraag is en op welke wijze ik kan begeleiden. Soms heeft je kind aan een half uur begeleiding per week al genoeg, soms is langer nodig. Ook hier kijken we samen naar wat er nodig is.

Kosten

Per 30 minuten begeleiding betaal je 35 euro per kind, dit is inclusief voorbereiding en btw maar exclusief materialen.